top of page

Wie ben ik

IMG_5181_edited_edited_edited_edited.jpg

Mijn naam is Boukje Scheltema- de Ruiter. Getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik ben sportief, soms creatief en houd van mensen en dieren.


Mijn werkzame leven ben ik gestart als verpleegkundige. Na het werken in verschillende ziekenhuizen en in de thuiszorg ben ik zelfstandig ondernemer geworden in de zorg, als (mede) eigenaar van een bemiddelingsbureau voor verpleegkundigen in de terminale thuiszorg.


Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van zowel zorgprofessionals als patiënten en hun familieleden. Hierdoor weet ik wat er kan spelen bij zorgprofessionals. Ze zorgen vaak goed voor een ander maar kunnen nog wel eens voorbij gaan aan hun eigen gevoelens. Ook hoge werkdruk of lastige situaties kunnen ervoor zorgen dat men er soms doorheen zit of vastloopt, met alle gevolgen van dien. De begeleidende kant van de zorg en de psyche van de mens in het algemeen hebben mij altijd enorm geboeid.

Omdat ik moeder ben, hoor ik ook vaak wat er speelt bij jongvolwassenen. Er heerst onder hen veel onzekerheid over zichzelf en/of over hun toekomst. Sommigen zijn eenzaam, anderen zijn zoekende of vinden het moeilijk om keuzes te maken. Ook sociale druk kan vaak heel belastend zijn. Goede begeleiding van jongvolwassenen is van groot belang, zij staan immers aan de vooravond van een andere fase in hun leven waarin nieuwe, spannende stappen gezet zullen worden. Hoe fijn is het als zij daarin de juiste keuzes kunnen maken en vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan? Hierin ondersteun ik hen graag.


Om anderen goed te kunnen begeleiden, heb ik mij ook verdiept in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Mindfullness, yoga, NLP en de Ki-methode helpen mij daarbij en geven inzichten en ervaringen die ik meeneem in mijn coaching.


De opleiding Mental Coaching heeft mij daarnaast nog meer bewust gemaakt, niet alleen over mijn persoonlijke thema’s, maar ook hoe ik anderen kan stimuleren in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Na deze opleiding ben ik mij gaan verdiepen in Paardencoaching of met andere woorden: Coachen met behulp van Paarden. Ik was nieuwsgierig: hoe kan het dat er via een paard gecoacht kan worden? Ik ben hierover gaan lezen, heb met paardencoaches gesproken en heb zelf een aantal sessies gedaan, elke keer weer een magische ervaring.


Sindsdien hebben de paarden mij niet meer losgelaten en kon ik niet anders dan hier verder mee aan de slag te gaan. Dit is voor mij, zeker na mijn eigen ervaringen, de meest bijzondere en prikkelende manier om mijn werk als coach te mogen doen.

Wie ben ik: Over
bottom of page